Praatje(s) van de voorzitter

(Overgenomen uit de Argentopost van 21 maart 2013)

Hier dan weer een praatje van de voorzitter. Helaas was ik de vorige keer te laat met aanleveren maar met dank aan de steeds terugkerende herinnering van Mirjam aan mijn adres om iets aan te leveren hier dan toch weer een stukje.

De zaalcompetitie van de korfbal is weer afgelopen. Tot op het laatst hebben wij meegestreden om het kampioenschap maar helaas is dat kampioenschap op een paar schamele punten gemist en zijn wij op de derde plek geŽindigd. Wij hebben veel mooie wedstrijden mogen spelen en dat wij het attractiefste team waren blijkt wel uit het feit dat wij van alle teams veruit het meest hebben gescoord. Toch mooi om steeds weer die gemotiveerde spelers te zien korfballen. Het spelplezier druipt er voor, tijdens maar ook zeker na de wedstrijden vanaf. Het zal wel weer even wennen zijn om het veld op te gaan temeer omdat de temperaturen nu nog niet echt zijn om over naar huis te schrijven. Hoewel de aarde opwarmt, is het in Nederland zo dat wij maand na maand weer scoren met de laagste temperaturen. Ik ben benieuwd wat het veldseizoen ons brengt en zal ook eens informeren bij een aantal sportzaken of dat ze handschoenen hebben in de clubkleuren zodat we het veldseizoen kunnen afmaken zonder bevroren ledematen. Ik wil ook nog even een speciaal bedankje geven aan een aantal oud-leden die ons uit de brand heeft geholpen het afgelopen seizoen zodat wij steeds met een volwaardig team aan de aftrap (of afgooi) hebben gestaan. Hieruit blijkt maar weer eens dat Argento nooit uit de harten van mensen verdwijnt.

Ook voor de Jeu de Boules is het seizoen weer begonnen. Helaas heb ik zelf nog niet kunnen spelen vanwege drukte op het werk maar dat ga ik zeker goedmaken de komende periode. De ballen komen weer uit het vet om hun kunsten te vertonen (al besef ik me nu ik dit terug lees dat dat een beetje vreemd kan klinken ;-). Laten we hopen dat wij er weer een spannende competitie van kunnen maken. Voor de Jeu de Boules geldt trouwens wel dat er ook in de winterstilte gewoon toernooien zijn gespeeld waarin wij opnieuw steeds in de bovenste regionen hebben meegedraaid en ook voor de ontwikkeling van ons veld hebben wij zeker niet stil gezeten. Nu de huur en dergelijke na gesprekken met de gemeente goed is afgestemd kunnen wij weer verder vooruit kijken naar hoe wij de banen kunnen uitbreiden. Wij merken dat het aantal leden bij de Jeu de Boules blijft groeien en dat de druk op de banen toeneemt. Met druk op de banen bedoel ik dat als wij er allemaal zijn, iets wat afgelopen seizoen veelvuldig gebeurde, wij niet allen kunnen spelen. Voor de groei en ontwikkeling van de vereniging is het daarom goed om de banen uit te breiden, al is daar wel het een en ander voor nodig. Goed ook om te merken dat de donderdagochtenden sterk bezet blijven met de groep boulers die vroeger bij Avantri speelden. Van wat ik heb begrepen, hebben zij het gevoel bij ons een "thuis" te hebben gevonden en ze trotseren weer en wind om hun kunsten op de baan te vertonen. Uiteraard worden die kunsten niet alleen op de baan vertoond maar is het ook naast de baan een gezellig samenzijn.

Ik vertelde net al kort van de plannen die er zijn m.b.t. uitbreiding van de banen. Bij deze wil ik jullie ook de exacte stand van zaken geven. Wij hebben voor een deel van de financiering subsidie aangevraagd bij ZonMW. Deze aanvraag is nu in behandeling en als ons die gegund wordt, staat er eigenlijk niets meer in de weg van de uitbreiding. Wij blijven jullie als bestuur op de hoogte houden van de vorderingen. Ik wil bij deze ook even een bedankje uit laten gaan naar Piet, Willem en Wil die veel tijd en energie gestoken hebben in het tot stand komen van de aanvraag. Zij hebben het stuk zo voorbereid dat ik eigenlijk bijna niets meer hoefde aan te passen voordat het ingediend kon worden.

Ik wil verder toch ook nog wel even stilstaan bij een steeds terugkerend thema en dat is de onderlinge samenwerking en sfeer die zo belangrijk is voor een vereniging als de onze. Wij weten allemaal dat met zo veel leden het nooit voor iedereen exact zo kan lopen als gewenst en dat betekent dat we soms wat water bij de wijn zullen moeten doen voor elkaar. Ik wil nogmaals oproepen dat als er iets onderling speelt dat vooral ook met elkaar uitgesproken moet worden. Volgens mij kennen wij elkaar allemaal ondertussen goed genoeg om te weten waar elkaars kwaliteiten en dus ook valkuilen liggen en als wij elkaar daarin respecteren en het gesprek met elkaar aangaan voorkomt dat dat zaken een eigen leven gaan leiden. Als bestuur zijn wij er uiteraard om te bemiddelen en te helpen maar het mooiste zou toch zijn als wij er eerst onderling uitkomen mocht er iets spelen. Als wij dat op die manier met elkaar afspreken, gaan wij met elkaar zeker een goede toekomst tegemoet als Argento. Gezelligheid en goede sfeer bestaat niet uit individuen maar kunnen wij alleen voor elkaar krijgen als gehele groep. Graag zie ik jullie ook in ieder geval weer op de jaarvergadering waar wij gaan terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitblikken naar het komende jaar. Laten we hopen dat 2013 ons weer net zulke mooie dingen gaat brengen als 2012.

Met vriendelijke groeten en tot ziens,

Marco van Duuren
Voorzitter Marco van Duuren